Extradental

Vizil proteze

Parcijalne skeletirane proteze, ili vizil proteze, su maksimalno redukovane proteze na metalnoj livenoj osnovi. Zbog metalne osnove mogu da budu istovremeno i minimalnih dimenzija, a i da pri tome budu mnogo čvršće i jače od svih drugih proteza. U osnovnoj varijanti ove proteze poseduju livene metalne kukice pomoću kojih se u ustima stabilno drže za već postojeće zube. Naravno, ako se kukice nalaze u prednjoj regiji zuba, u nekim situacijama se mogu videti, što može pacijentu estetski da smeta.

Kod estetski zahtevnijih, kombinovanih protetskih radova, ako to situacija dozvoljava, umesto kukica, u vizil protezu mogu se ugraditi takozvani atačmeni, ili teleskop krunice. Ta mogućnost vizil protezu svrstava u idealno rešenje kod izvođenja kombinovanih protetskih radova. Atačmeni su vezni elementi, nešto kao drikeri, i služe za precizno i stabilno spajanje fiksnih protetskih radova, metalokeramičkih krunica, sa vizil protezom. Spoj je apsolutno nevidljiv, tako da se vizuelno dobija, i kad se zagleda, besprekoran zubni niz. Naravno, to je skuplje rešenje od kukica.

Vizil proteze se preporučuju za nadoknadu izgubljenih zuba u situacijama kada je raspored postojećih zuba nepovoljan za postavljanje zubnih mostova, a pacijent nije raspoložen, ili mu se ne preporučuje ugradnja implanta, kao i u situaciji kada se planira izrada kombinovanih protetskih nadoknada. Ove proteze su kvalitetnije, dugotrajnije, a i lepše rešenje od akrilatnih proteza, i na njih se pacijent znatno lakše i brže navikava.

Vizil proteze

1234567
 

Lokacija Nikole Spasića 3/1sprat (kod Knez Mihailove)

 Telefon  011 / 3283 762

 Mobilni 065 / 222 60 20

 Email  extradental@gmail.com

Design by draganmarkovic.net