Extradental

Bele vizil proteze

Bele estetske skeletirane proteze ili bele vizil proteze prave se od specijalnog materijala, Bio Dentaplasta. Bio Dentaplast je polimer iz grupe acetala. Materijal je hemijski izuzetno stabilan, mehanički veoma otporan i 100% biokompatibilan, savršen za pacijente podložne alergiji. Zbog njegove kompaktne kristalne strukture, moguće ga je ispolirati do visokog sjaja. To je veoma važno jer se na tako ispoliranim površinama onemogućava zadržavanje i taloženje plaka i kamenca, pa samim tim i održavanje higijene proteze je znatno efikasnije.

Vizil proteze izrađene od ovog materijala su totalno bezmetalne, delimično fleksibilne a istovremeno izuzetno čvrste i više nego duplo lakše od svih drugih proteza, pa je i udobnost ono što pacijenti odmah prepoznaju. Umesto metalne osnove kao kod standardnih vizil proteza, kod ovih proteza osnova je od Bio Dentaplasta, pa su samim tim i kukice od istog materijala. Kako je boja ovog materijala bela, onda su i kukice u boji zuba. Zbog toga se kukice pri nošenju neće u opšte, ili skoro ni primećivati, ma koliko bile na vidnoj poziciji. Ova izuzetna prednost ističe ovu vrstu proteze na prvo mesto preporuke u mnogim situacijama gde do sada nije bilo dobrog rešenja.

Treba istaći i još jednu veliku prednost ovih proteza. Kukice od ovog materijala poseduju delimičnu elastičnost pa ih je moguće prebaciti preko ekvatora ( ispupčenja ) zuba i samim tim postići dodatnu stabilnost, što nije slučaj kod standardnih vizil proteza gde su kukice od krutog livenog metala.

Bele vizil proteze

1234567
 

Lokacija Nikole Spasića 3/1sprat (kod Knez Mihailove)

 Telefon  011 / 3283 762

 Mobilni 065 / 222 60 20

 Email  extradental@gmail.com

Design by draganmarkovic.net